Kärlekskaka

Foto: TV4
Kärlekskaka
8 ingredienser
30 min
Chokladkaka ackompanjerad av en sommaräng av bär, tofuglass och syndig grädde. I en sann häxritual hjälper denna dessert till i mötet mellan man och kvinna. /Malin Berghagen
Vintips
Josef Andert Beerenauslese 4589
Kakan är lika god varm som kall. Villl du äta den kall bör den stå i kylskåp under natten.
Malin bjöd även på
Yogasmekt avokado och squashtartar
Kolla in alla recept och läs mer om
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Kakan
- 300 g mörk choklad 70 %
- 6 ägg
- 150 g strösocker
- 100 g smör
- 1 nypa chilipulver
Topping
- 150 g mörk choklad 70 %
- grädde
- färska bär
Gör så här
Kakan
- Värm ugnen till 150 grader.
- Smält chokladen försiktigt med smöret i en kastrull.
- Vispa äggulan och äggvitan för sig med hälften av sockret i varje.
- Rör försiktigt i äggvitan i äggulan och sedan den varma chokladen.
- Strö i lite chili och häll ner i en form och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Topping
- Värm toppingens choklad i en kastrull och blanda den med lite grädde så den inte stelnar när den kallnar.
- Lägg mixen ovanpå chokladtårtan.
- Serveras med bär och grädde.