Majsplättar med avokado-chimichurri

22 röster
25 m
4
Majsplättar med avokado-chimichurri
Foto: Linus Hallgren
25 m
4
4 portioner

Du behöver

Majsplättar

  • 3,5 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 grön paprika
  • 2 msk färsk koriander
  • 2,5 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majskorn

Avokado-chimichurri

  • 2 avokador
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Hacka den gula löken, paprikan och koriandern fint.
  2. Rör ner yoghurt, vatten, olivolja, majskorn, gul lök, paprika och koriander i majsmjölsmixen.
  3. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och klicka ut små plättar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.
  4. Gröp ur avokadon. Blanda den med övriga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Du kan även ta hjälp av en stavmixer eller mosa allt med en gaffel.
2 december 2016

Fler goda recept