Prästens torsk

Foto: TV4
Prästens torsk
13 ingredienser
1h
Ugnsbakad torskryggstournedos med jordärtskockspuré, ugnsbakade grönsaker och färskriven pepparrot med smörsky. /Ma Oftedal
Vintips
Azabache Organic art nr 2708
Använd gärna en stektermometer när du tillagar fisken.
**Ma bjöd även på
**
Kolla in alla recept från Klockan åtta hos stjärnorna
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
_[
Ingredienser
Jordärtskockspuré
- ca 2 kg jordärtskocka
- 1 msk smör
- ca 1 dl grädde
Torsk
- 600 g torskrygg
- 1 l vatten, saltat
Ugnsbakade grönsaker
- 16 cocktailtomater, på kvist
- 1 broccoli
- olja
Serveras med
- crema di balsamico
- 15 cm färsk pepparrot
- färsk timjan
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
Jordärtskockspuré
- Skala och koka jordärtskockorna mjuka.
- Mixa med smör och grädde.
- Smaka av med salt och peppar.
Torsk och ugnsbakade grönsaker
- Värm ugnen till ca 100-150 grader.
- Torka av torsken och bind den med snöre så att det håller formen.
- Lägg torskbitarna i saltvatten och ställ i kylen i cirka 30 minuter.
- Lägg fisken i en ugnsfast form tillsammans med grönsakerna. Skiva smörklickar och lägg på fisken. Ringla lite olja över grönsakerna.
- Ställ i ugnen i ca 15 minuter (eller tills stektermometern i torsken visar 48 grader).
Vid servering
- Servera med färskriven pepparrot över torsken, balsamicocrème ringlat över grönsakerna samt klippt färsk timjan över purén.
- Servera det smälta smöret i en kanna bredvid.