Ljummen nudelsallad med kungsmussling och limedressing
Ljummen nudelsallad med kungsmussling och limedressing
12 ingredienser
30 m
Enkel och underbart god sallad med nudlar, svamp och limedressing.
Se Peter Norman laga receptet

Ingredienser
- 400 g ramennudlar
- 1 kg kungsmusslingar, halverade
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 kruka krispsallad, delad
- 1 kruka koriander, skuren
- 1 kruka gräslök, skuren i 3 cm bitar
- 1 dl pinjenötter, rostade
Limedressing
- 3 msk limejuice, färskpressad
- 2 msk japansk soja
- 1 tsk svartpeppar, nymald
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 0,5 dl kallpressad rapsolja
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål.
- Lägg de halverade kungsmusslingarna i en stor skål. Häll på rapsoljan och blanda.
- Grilla de halverade svamparna på hög värme på båda sidor tills de fått tydliga grillränder.
- Blanda svampen med limedressingen.
- Lägg upp svampen på ett fat med salladen och koriandern. Garnera med gräslök och pinjenötter.
- Koka ramennudlarna i kokande vatten under omrörning i ca 2-3 min. Lyft upp med hålslev.
- Tillsätt nudlarna till fatet och rör om.