Grillade räkor med vitlöksbröd
Grillade räkor med vitlöksbröd
13 ingredienser
Grillade räkor med vitlöksbröd är den perfeka förrätten i sommar. Enkelt och gott!
Ingredienser
- 500 g färska räkor, med skal
- 2 citrongräs
- 2 klyftor vitlök
- 2 limefrukter, saft och skal
- 1 mild röd chilifrukt
- 1 msk japansk soja
- 1 msk sweet chilisås
- 0,5 msk sesamolja
- 1 msk olivolja
Vitlöksbröd
- 0,5 lantbröd (gärna dagsgammalt)
- olivolja
- flingsalt
- 2 klyftor vitlök
Gör så här
- Tänd grillen.
- Banka och finhacka citrongräset fint, riv vitlöken, limeskalet och skiva chilin tunt. Pressa saften ur limefrukterna.
- Blanda räkorna med samtliga ingredienser och låt dem marinera i cirka 30 minuter.
- Grilla räkorna några minuter på varje sida.
- Vitlöksbröd: skiva brödet och gnid in bröden i olivolja på bägge sidor och salta.
- Grilla dem så att de får ordentligt med färg.
- Skala vitlöksklyftorna och dela dem, skrapa/rispa klyftorna mot brödskivorna.