Laxcarpaccio på crostini

15 röster
15 m
20 st
Laxcarpaccio på crostini
Foto: Zeta

Zeta Créme av kronärtskockor är gjord av kronärtskockor som rörts till en slät och alldeles underbar crème.

Zeta crème av kronärtskockor
15 m
20 st

Du behöver

  • 100 g laxfilé (gärna salmalax)
  • 20 Zeta Crostini Naturella
  • 1 förp Zeta Crème av kronärtskockor
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Gremolata

  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 kruka persilja, finhackad
  • 1 citron, rivet skal (ekologisk)
  • 0,67 dl Zeta extra jungfruolivolja classico

Gör så här

  1. Skär laxen i mycket tunna små skivor.
  2. Klicka en tesked av kronärtsskockscrémen på varje crostini och lägg på en laxbit på varje.
  3. Blanda alla ingredienser till gremolatan.
  4. Toppa med gremolatan precis innan servering. Strö på lite flingsalt och nymald svartpeppar.
15 december 2016