• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Laxcarpaccio på crostini

Laxcarpaccio på crostini
Foto: Zeta

Laxcarpaccio på crostini

4 steg att laga

9 ingredienser

15 m

Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

Tips! Du kan även lägga upp laxen som en klassisk carpaccio direkt på fatet och utesluta crostini.

Zeta crème av kronärtskockor

Zeta Créme av kronärtskockor är gjord av kronärtskockor som rörts till en slät och alldeles underbar crème.

Ingredienser

portioner20 st
  • 100 g laxfilé (gärna salmalax)
  • 20 Zeta Crostini Naturella
  • 1 förp Zeta Crème av kronärtskockor
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Gremolata

  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 kruka persilja, finhackad
  • 1 citron, rivet skal (ekologisk)
  • 0,67 dl Zeta extra jungfruolivolja classico

Gör så här

  1. Skär laxen i mycket tunna små skivor.
  2. Klicka en tesked av kronärtsskockscrémen på varje crostini och lägg på en laxbit på varje.
  3. Blanda alla ingredienser till gremolatan.
  4. Toppa med gremolatan precis innan servering. Strö på lite flingsalt och nymald svartpeppar.