I samarbete med Zeta

Laxcarpaccio på crostini

3 röster
15 m
20 st
Laxcarpaccio på crostini
Foto: Zeta

Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!



Tips! Du kan även lägga upp laxen som en klassisk carpaccio direkt på fatet och utesluta crostini.



Visa mer
15 m
20 st

Du behöver

  • 100 g fin laxfilé, gärna salmalax
  • 20 Zeta Crostini Naturella
  • 1 fpk Zeta Creme av Kronärtskockor
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Gremolate

  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 kruka persilja, finhackad
  • 1 ekologisk citron, rivet skal
  • 0,67 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine

Gör så här

  1. Skär laxen i mycket tunna små skivor.
  2. Klicka en tesked av kronärtsskockscrémen på varje crostini och lägg på en laxbit på varje.
  3. Blanda alla ingredienser till gremolatan.
  4. Toppa med gremolatan precis innan servering. Strö på lite flingsalt och nymald svartpeppar.
15 december 2016
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept