Krispiga potatiskorgar med topping

koket.se
Felix Krispiga potatiskorgar med topping
Foto: Köket.se

Krispiga potatiskorgar med topping

8 ingredienser

25 min

Förvandla potatisbullarna till frasiga potatiskorgar på nolltid! Fyll sedan med det du har hemma, t ex sparris och vispad parmesankräm, eller bacon, salladslök och färskost.

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Potatiskorgar

  • 12 Felix Potatisbullar

Topping 1

  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 dl crème fraîche
  • 10 gröna sparrisar
  • knippe dill

Topping 2

  • 1 förp bacon (à 140 g)
  • 300 g färskost
  • 4 stjälkar salladslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Tina potatisbullarna helt, antingen i rumstemperatur eller mikrovågsugn.
  3. Placera ut muffinsformar eller bakplåtspappersrutor i en muffinsplåt. Lägg i potatisbullar och tryck ut dem så att det blir små skålar.
  4. Grädda i ca 18 minuter, tills de är frasiga i kanten. Ta ut dem ur muffinsformen och låt svalna på ett galler.
  5. Toppa dina avsvalnade potatiskorgar med valfri fyllning och servera direkt!

Fyllningar:

  1. Fyllning 1: Blanda ihop riven parmesanost och creme fraiche till en kräm. Dela sparrisen i mindre bitar och stek hastigt.
  2. Fyllning 2: Hacka bacon och stek tills det blir knaprigt. Strimla salladslöken.

Tips! Andra goda förslag på toppings är smetana, rom och dill, lax och pepparrotskräm eller chevré, fikon och honung.

TIPS!