Krispiga potatiskorgar med topping


Foto: Köket.se
Krispiga potatiskorgar med topping
8 ingredienser
25 min
Förvandla potatisbullarna till frasiga potatiskorgar på nolltid! Fyll sedan med det du har hemma, t ex sparris och vispad parmesankräm, eller bacon, salladslök och färskost.
EnkeltPotatisLaga glutenfrittPotatisgratängerPåskmatPåskFestTilltugg/snacks/snittarTillbehörBuffématMidsommarmat

Ingredienser
Potatiskorgar
- 12 Felix Potatisbullar
Topping 1
- 2 dl parmesanost, riven
- 2 dl crème fraîche
- 10 gröna sparrisar
- knippe dill
Topping 2
- 1 förp bacon (à 140 g)
- 300 g färskost
- 4 stjälkar salladslök
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Tina potatisbullarna helt, antingen i rumstemperatur eller mikrovågsugn.
- Placera ut muffinsformar eller bakplåtspappersrutor i en muffinsplåt. Lägg i potatisbullar och tryck ut dem så att det blir små skålar.
- Grädda i ca 18 minuter, tills de är frasiga i kanten. Ta ut dem ur muffinsformen och låt svalna på ett galler.
- Toppa dina avsvalnade potatiskorgar med valfri fyllning och servera direkt!
Fyllningar:
- Fyllning 1: Blanda ihop riven parmesanost och creme fraiche till en kräm. Dela sparrisen i mindre bitar och stek hastigt.
- Fyllning 2: Hacka bacon och stek tills det blir knaprigt. Strimla salladslöken.
Tips! Andra goda förslag på toppings är smetana, rom och dill, lax och pepparrotskräm eller chevré, fikon och honung.
TIPS!