Krämig tryffelpasta med pilgrimsmusslor

0 röster
25 min
4
Krämig tryffelpasta med pilgrimsmusslor Zeta

Zeta Vit Tryffel är en olivolja smaksatt med naturlig tryffelarom, för en fin ton av vit tryffel. 

Zeta olivolja tryffel
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp Zeta Tagliatelle Mezzanelle Casa Di Luca
  • 250 g skogschampinjoner, skivade
  • salt
  • malen svartpeppar
  • Zeta extra jungfruolivolja classico, till stekning
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 3 msk Zeta mascarpone
  • 8 pilgrimsmusslor
  • vatten, reserverat från pastan
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • Zeta Olivolja Vit Tryffel

Gör så här

  1. Bryn svampen i olivolja, salta och peppra.
  2. Fräs löken i olivolja utan att den tar färg.
  3. Tillsätt vinet och koka upp, vispa i mascarponen.
  4. Koka ihop någon minut.
  5. Lägg svampen i såsen, smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackning. Spara lite pastavatten.
  7. Skär musslorna i mindre bitar.
  8. Halstra dem i het stekpanna med lite olivolja någon minut så att de får färg, salta och peppra.
  9. Lägg den nykokta pastan i den varma såsen, späd med lite pastavatten.
  10. Vänd i musslor och gräslök. Ringla över generöst med tryffelolja.
  11. Servera!
9 juni 2020