• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig tryffelpasta med pilgrimsmusslor

Krämig tryffelpasta med pilgrimsmusslor

11 steg att laga

12 ingredienser

25 min

Krämig tryffelpasta som serveras med lätt stekta pilgrimsmusslor. En pastarätt som passar utmärkt till helg och fest.

Zeta olivolja tryffel

Zeta Vit Tryffel

 En olivolja smaksatt med naturlig tryffelarom, för en fin ton av vit tryffel. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 förp Zeta Tagliatelle Mezzanelle Casa Di Luca
  • 250 g skogschampinjoner, skivade
  • salt
  • malen svartpeppar
  • Zeta extra jungfruolivolja classico, till stekning
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 3 msk Zeta mascarpone
  • 8 pilgrimsmusslor
  • vatten, reserverat från pastan
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • Zeta Olivolja Vit Tryffel

Gör så här

  1. Bryn svampen i olivolja, salta och peppra.
  2. Fräs löken i olivolja utan att den tar färg.
  3. Tillsätt vinet och koka upp, vispa i mascarponen.
  4. Koka ihop någon minut.
  5. Lägg svampen i såsen, smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackning. Spara lite pastavatten.
  7. Skär musslorna i mindre bitar.
  8. Halstra dem i het stekpanna med lite olivolja någon minut så att de får färg, salta och peppra.
  9. Lägg den nykokta pastan i den varma såsen, späd med lite pastavatten.
  10. Vänd i musslor och gräslök. Ringla över generöst med tryffelolja.
  11. Servera!