Kokbok med svenska smaker

Jens Linders kokbok Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra kulinariska rariteter. Boken är en kokbok, handbok i råvaror och guidebok till matlandet Sverige.

De småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre. Detta fick kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen att ge sig ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur det svenska skafferiet. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat.

Läs om Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland, getost från Jämtland och böckling från Gästrikland.

Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Vi har 12 recept där du kan provsmaka dig fram genom en del av Sverige.

Läs mer om Jens Linder och se fler recept

Smakprov ur kokboken Made in Sweden