Smältsill

Smältsill
Foto: Stefan Wettainen
Jens Linder
Jens Linder

Smältsill

0

6 ingredienser

20 min

Den här gammaldags rätten ger en mjäll sill som nästan smälter i munnen. Den kan göras på många vis, men detta är både enkelt och smakrikt. /Jens Linder

Någon brist på spännande sillrecept föreligger inte för sillens grundkaraktär fungerar med så mycket. Man kan servera den både i klara lager och i gräddiga såser. Läs mer om att

Laga och äta sill

.

Receptet är hämtat ur Made in Sweden.

Ingredienser

portioner4
  • 9-12 urvattnade saltsillfiléer
  • 800 g färskpotatis, skrubbad
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 4 msk dill, finhackad
  • 4 msk persilja, finhackad
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna noga och låt dem rinna av i durkslag.
  2. Lägg upp dem på en stor tallrik.
  3. Koka upp färskpotatisarna i lättsaltat vatten.
  4. Skala äggen och hacka dem halvfint (hackas de för fint blir det bara smulor).
  5. Strö dem över filéerna.
  6. Strö också över dill och persilja.
  7. Hyvla över smöret med osthyvel.
  8. Ställ tallriken ovanpå kastrullen med potatis och låt stå i 15 minuter, tills potatisen är färdig.
  9. Servera smältsillen på en gång.