Grillad halloumi

Grillad halloumi
Foto: TV4

Grillad halloumi

Av: Putte Nelson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

30 min

Serveras med taboulehsallad sprinklat med rostade pinjenötter. En fräsch vegetarisk förrätt med orientaliska inslag. /Putte Nelsson

Vintips från Putte
Santa Ana Sparkling Brut, 77094

Putte bjöd även på
Biff Rydberg
Panacotta á la coco

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g bulgur
  • 1 romansallad
  • 1 knippe färsk mynta
  • 2 knippen färsk bladpersilja
  • 6 salladslökar
  • 4 tomater
  • 2 citroner
  • 50 g pinjenötter
  • extra virgin olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 250 g halloumiost

Gör så här

Tabouleh

  1. Skär salladsbladen i halva delar om de är stora.
  2. Skölj i kallvatten och torka i salladsslunga.
  3. Koka bulgur enligt instruktion (ungefär som ris men cirka 8-10 min).
  4. Häll upp i en skål efter att det kokat färdigt.
  5. Hacka mynta, bladpersilja och lägg i en skål.
  6. Hacka tomaterna fint, skär löken och lägg tillsammans med örterna.
  7. Rosta pinjenötterna på medelhög värme.
  8. Vaka så att de inte bränns.
  9. Dela en citron och pressa över bulgur samt häll på lite olivolja.
  10. Salta och peppra och låt dra ett par minuter.
  11. Häll över grönsakerna samt örterna i skålen med bulgur.
  12. Smaka och krydda om det behövs.

Ost

  1. Skär halloumi i skivor om cirka 8 mm.
  2. Grilla halloumi i grillpanna i cirka 2 minuter på varje sida.
  3. Dela upp salladsblad på tallrikarna och häll upp tabouleh på bladen.
  4. Toppa varje portion med halloumi.
  5. Ringla över lite olivolja och strö pinjenötter.
  6. Skär upp resten av citronerna och dela upp citronklyftor på varje portion.