Grillad halloumi

Foto: TV4
Grillad halloumi
12 ingredienser
30 min
Serveras med taboulehsallad sprinklat med rostade pinjenötter. En fräsch vegetarisk förrätt med orientaliska inslag. /Putte Nelsson
Vintips från Putte
Santa Ana Sparkling Brut, 77094
Putte bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 100 g bulgur
- 1 romansallad
- 1 litet knippe färsk mynta
- 2 knippen färsk bladpersilja
- 6 salladslökar
- 4 tomater
- 2 citroner
- 50 g pinjenötter
- extra Virgin olivolja
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 250 g halloumiost
Gör så här
Tabouleh
- Skär salladsbladen i halva delar om de är stora.
- Skölj i kallvatten och torka i salladsslunga.
- Koka bulgur enligt instruktion (ungefär som ris men cirka 8-10 min).
- Häll upp i en skål efter att det kokat färdigt.
- Hacka mynta, bladpersilja och lägg i en skål.
- Hacka tomaterna fint, skär löken och lägg tillsammans med örterna.
- Rosta pinjenötterna på medelhög värme.
- Vaka så att de inte bränns.
- Dela en citron och pressa över bulgur samt häll på lite olivolja.
- Salta och peppra och låt dra ett par minuter.
- Häll över grönsakerna samt örterna i skålen med bulgur.
- Smaka och krydda om det behövs.
Ost
- Skär halloumi i skivor om cirka 8 mm.
- Grilla halloumi i grillpanna i cirka 2 minuter på varje sida.
- Dela upp salladsblad på tallrikarna och häll upp tabouleh på bladen.
- Toppa varje portion med halloumi.
- Ringla över lite olivolja och strö pinjenötter.
- Skär upp resten av citronerna och dela upp citronklyftor på varje portion.