Pannacotta á la coco

Foto: TV4
Pannacotta á la coco
6 ingredienser
30 min
En exotisk pannacotta med kokos, hallon och blåbär.
Vintips från Putte
77207 I Casei Recioto
**Putte bjöd även på
**
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Pannacotta á la coco
- 5 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 0,5 dl strösocker
- 2,5 gelatinblad
- mjölkchoklad med kokossmak
- säsongens bär
Gör så här
Pannacotta á la coco
- Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
- Häll på vispgrädde och tillsätt sockret.
- Riv ner kokoschokladen i blandningen.
- Låt koka upp, rör om och låt puttra i cirka 1-2 minuter.
- Ta av kastrullen från plattan (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig).
- Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
- Sila bort vaniljstången.
- Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i minst 2 timmar så att de hinner stelna.
- Rör om i glaset efter cirka 20 minuter, ifall det blir lite grumligt i botten av glaset.
- Strö över färska (eller tinade) hallon och blåbär.