Pannacotta á la coco

Pannacotta á la coco
Foto: TV4

Pannacotta á la coco

Av: Putte Nelson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

6 ingredienser

30 min

En exotisk pannacotta med kokos, hallon och blåbär.

Vintips från Putte
77207 I Casei Recioto

Putte bjöd även på
Grillad halloumi
Biff Rydberg

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta á la coco

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,5 gelatinblad
  • mjölkchoklad med kokossmak
  • säsongens bär

Gör så här

Pannacotta á la coco

  1. Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
  3. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret.
  4. Riv ner kokoschokladen i blandningen.
  5. Låt koka upp, rör om och låt puttra i cirka 1-2 minuter.
  6. Ta av kastrullen från plattan (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig).
  7. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
  8. Sila bort vaniljstången.
  9. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i minst 2 timmar så att de hinner stelna.
  10. Rör om i glaset efter cirka 20 minuter, ifall det blir lite grumligt i botten av glaset.
  11. Strö över färska (eller tinade) hallon och blåbär.