Pannacotta á la coco

Pannacotta á la coco
Foto: TV4

Pannacotta á la coco

6 ingredienser

30 min

En exotisk pannacotta med kokos, hallon och blåbär.

Vintips från Putte
77207 I Casei Recioto

**Putte bjöd även på
**

Grillad halloumi

Biff Rydberg

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta á la coco

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,5 gelatinblad
  • mjölkchoklad med kokossmak
  • säsongens bär

Gör så här

Pannacotta á la coco

  1. Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
  3. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret.
  4. Riv ner kokoschokladen i blandningen.
  5. Låt koka upp, rör om och låt puttra i cirka 1-2 minuter.
  6. Ta av kastrullen från plattan (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig).
  7. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
  8. Sila bort vaniljstången.
  9. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i minst 2 timmar så att de hinner stelna.
  10. Rör om i glaset efter cirka 20 minuter, ifall det blir lite grumligt i botten av glaset.
  11. Strö över färska (eller tinade) hallon och blåbär.