Biff Rydberg med senapsmousse

Foto: TV4
Biff Rydberg med senapsmousse
10 ingredienser
45 min
Serveras med senapsmousse och pommes de terre au four. En klassisk rätt med senapstillbehör och sting av riven pepparrot. /Putte Nelsson
Vintips från Putte
6622 Jules Muller Riesling
Putte bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
biff
- 700 g oxfilé
- 10 potatisar
- 2 gula lökar
- rapsolja
- smör
- färsk pepparrot
Senapsmousse
- 0,75 dl senapspulver
- 0,5 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk bruna senapsfrön
Gör så här
Biff
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala potatisen och gör medelstora klyftor.
- Lägg på en plåt och ringla lite olivolja och salt på potatisen.
- Placera i ugn i cirka 35 minuter.
- Börja med senapsmoussen.
- När potatisen har cirka 10 minuter kvar börjar du att skära lök och kött.
- Köttet skärs i medelstora tärningar.
- Hetta upp en stekpanna ordentligt på hög värme.
- När potatisen har cirka 5 minuter kvar steks kött och lök samtidigt med olja och smör.
- Stek kött och lök i cirka 4-5 minuter (beroende på hur du vill ha köttet), salta och peppra.
- Lägg upp potatis och strö över lite persilja.
- Lägg kött och lök bredvid och riv lite pepparrot över köttet.
Senapsmousse
- Vispa upp grädden med sockret.
- Blanda i resten av ingredienserna.
- Låt stå och dra en stund i kylen.
- Vid servering, doppa en matsked i varmvatten.
- Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.