Hettande räkor med sting

hettande räkor
Foto: tv4

Hettande räkor med sting

2

5 ingredienser

20 min

Räkor stekta med vitlök och chili. Toppas med färsk koriander.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Fontana Candida 2012
Artikelnummer 2410
Ursprung Italien

Fontana Candida är det ultimata förrättsvinet. Lite som den perfekta servitrisen; ständigt närvarande och aningen diskret i bakgrunden, men utan henne vore middagen katastrof.

Ingredienser

portioner4
  • 500 g räkor med skal
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 liten röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 msk koriander, hackad

Gör så här

  1. Skala räkorna och finhacka vitlök och chili.
  2. Fräs vitlök och chili i smör 1-2 minuter utan att det tar färg.
  3. Tillsätt räkorna och låt dem steka 1 minut så de blir lite varma. Räkor ska inte stekas för länge, då blir de sega. Strö över koriander.
  4. Servera räkblandningen, toppa och grunda med koriander.