Fyllda dadlar inlindade i parmaskinka

Fyllda dadlar inlindade i parmaskinka
Foto: TV4

Fyllda dadlar inlindade i parmaskinka

Av: Karolina - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Parmainrullade dadlar fyllda med champinjoner, schalottenlök och vitlök.

Karolina i Stocholm lagade även
Pärlcouscous med svamp och lax
Minicheesecake

Dryckestips
San Rocco Dolcetto D´Alba, art.nr. 72150, 99 kr. Ett vin med fin balans mellan bärighet och syra.

Till en förrätt av detta slag måste det finnas en balans mellan sötman från dadlarna och sältan i Parmaskinkan, den möts upp fin fint av den mjuka tanninstrukturen i San Rocco Dolcetto D´Albas bärighet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 förp bacon [ca 70 g]
  • 1 förp lufttorkad skinka (italiensk) [8 skivor]
  • 8 dadlar (färska)
  • 4 champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 schalottenlök
  • 0,25 chilifrukt (färsk)
  • svartpeppar (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • 8 tandpetare

Gör så här

  1. Finhacka vitlök, schalottenlök, champinjoner, bacon och chili.
  2. Bryn detta i olivolja.
  3. Smaka av och tillsätt salt och svartpeppar om det behövs.
  4. Snitta dadlarna.
  5. Ta ur kärnan.
  6. Stoppa dadlarna med röran.
  7. Linda de stoppade dadlarna med en lufttorkad skinka och använd tandpetare som lås så att knytet håller ihop när det steks.
  8. Stek knytena i varm panna med bara lite olja.
  9. Serveras direkt, med eller utan tandpetare.