Pärlcouscous med svamp och lax

Pärlcouscous med svamp och lax
Foto: TV4

Pärlcouscous med svamp och lax

20 ingredienser

Pärlcouscous med svamp serveras med parmesanpanerade laxtärningar, äppeltzatziki och en liten glad sallad.

Karolina i Stocholm lagade även

Fyllda dadlar i parmaskinka

Minicheesecake

Dryckestips
Santa Ana Reserve Viognier, art.nr. 73874, 77 kr. Den milda syran och den avrundade och tropiska fruktigheten i detta vin kommer att finna sina kompanjoner i fetman i laxen och svampen på ett härligt sätt, samtidigt som den lätta syran i tzatzikin kommer att möta fattonerna på ett bra och angenämt vis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Cous cous

  • 4 port pärlcouscous, moghrabiah
  • 1-2 svampbuljongtärning
  • ca 300 g svamp
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Äppeltzasiki

  • 1 äpple (t ex Granny smith)
  • 1 äpple (t ex Golden delicious)
  • 1-3 klyftor vitlök
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • turkisk yoghurt (eller grekisk)

lax

  • 400 g färsk lax utan skinn och ben
  • 1 ägg
  • peppar (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • paprika pulver (efter smak)
  • vetemjöl
  • 1 bit vällagrad parmesan, färskriven
  • olivolja

Serveras med

  • sallad

Gör så här

  1. Cous cous
    Koka upp cous cousen i svampbuljong.
  2. Stek svamp separat med salt och peppar.
  3. Blanda ihop cous cous och svamp och servera.
  4. Äppeltzasiki
    Riv de två äpplena och avlägsna all överflödig vätska.
  5. Riv i vitlök efter tycke, två klyftor brukar räcka.
  6. Blanda i yoghurten.
  7. Avsluta med salt och peppar efter behag.
  8. Lax
    Skär laxen i kuber.
  9. Rulla i ägg, sedan i en blandning av salt, peppar, paprikapulver, mjöl och ordentligt med finriven parmesan.
  10. Stek i olivolja några minuter.
  11. Lägg upp cous cous, lax, tzasiki och sallad.