Limemarinerade räkor

Limemarinerade räkor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Karin Andersson
Karin Andersson

Limemarinerade räkor

1

12 ingredienser

20 min

Låt räkorna gifta sig med smaker som kokos, lime, ingefära och chili och njut dem på en skiva rostat bröd.

Ingredienser

portioner4
  • 100 g skalade räkor
  • 2 sticklökar, finskurna
  • 8 körsbärstomater, i små klyftor
  • 2 dillkvistar, finskuren
  • 1 dl kokosgrädde (finns att köpa i asiatiska butiker)
  • 2 limefrukter, saften
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 bit färsk ingefära, skalad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 4 formfranska
  • 2 msk smör
  • salt

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Kärna ur chilin. Skala och hacka vitlöken. Mixa sedan chili, vitlök, ingefära, limesaft och cocosgrädde slätt.
  3. Skär sticklöken fint. Dela tomaterna i små klyftor. Blanda sticklök, räkor, tomat och dill i en bunke.
  4. Tillsätt limemarinaden och smaksätt med salt.
  5. Skär bort kanterna på toastbröden och dela dem på mitten. Stek dem sedan gyllenbruna i smör.
  6. Lägg de limemarinerade räkorna på toastskivorna och servera.