Kantarellröra med färskost

1 röst
30 m
3 dl

”Den här röran kommer att bli en favorit sommaren ut och en bra bit in på hösten. God även som mackfyllning eller varför inte för att blanda med pasta.” /Mattias Kristiansson

Visa mer
30 m
3 dl

Du behöver

  • 200 g kantareller
  • rapsolja, att steka i (eller mjölkfritt smör)
  • 200 g färskost (t ex mjölkfri)
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk persilja, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fräs kantarellerna i olja eller smör tills de har släppt sin vätska och fått färg. Skrapa över dem på en skärbräda och låt svalna. Hacka dem sedan så fint du kan.
  2. Blanda kantarellerna med färskost, finhackad schalottenlök, riven vitlök, persilja, salt och peppar.

Laddar fler recept...