Janzons frestelse med kålrot och honung

Siri Barje 2016

Janzons frestelse med kålrot och honung

9 ingredienser

ca 2 h

Min bror älskar Janzons frestelse över allt annat så det är ett måste på vårt julbord. Dock är detta i en helt ny tappning utan ansjovis. Istället kör jag på honung som substitut för att få den lite sötare. Jag brukar heller inte skala potatisen, det går snabbare och är nyttigare då faktiskt. /Siri

Ingredienser

portioner
  • 5 msk smör
  • 1 kålrot
  • 1 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 2 msk honung
  • salt
  • peppar
  • 6 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk pankoströbröd (alt annat ströbröd)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form ordentligt med smör.
  2. Skala kålroten. Skär sedan kålrot och potatis i små stickor.
  3. Skala och skiva löken tunt.
  4. Ta en stor bunke och blanda kålrot, potatis, lök och honung där i. Salta och peppra ordentligt.
  5. Häll grönsaksblandningen i formen. Häll grädden över alltihopa. Om du ser att det är för lite vätska i formen så kan du fylla på med lite mjölk.
  6. Klicka ut smöret jämnt och avsluta med ett tunt lager ströbröd eller panko.
  7. Baka i ugnen i 1,5-2 timmar.