Hummersallad Tore Wretman

2 röster
4
Hummersallad Tore Wretman
Foto: TV4

Såsen innehåller många ingredienser, men låt det inte avskräcka dig. Smaka av ordentligt så att balansen mellan smakerna blir som du vill ha den. Det här är en utmärkt förrätt eller en trevlig bufférätt.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 kokta hummer
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl majonnäs
  • ett par droppar citron
  • 0,5 tsk torkad dragon
  • 1 tsk vinäger
  • ett par droppar HP-sås
  • 1 tsk hackad kapris
  • 6 hackade oliver
  • 1 tsk finskuren gräslök
  • 1 tsk torkad körvel
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 tsk hackad dill
  • 1 tsk tomatketchup

Till dekoration:

  • grönsallat och dill

Gör så här

  1. Tina hummern. Klyv den med en vass kniv, börja vid huvudet. Lossa köttet och skär det i mindre bitar. Knäck klorna och spara dem till att dekorera med.
  2. Sås: Hacka kaprisen fint. Hacka oliverna. Skär gräslöken smått. Hacka persilja och dill. Blanda samman majonnäs, pressad citron, dragonört, vinäger, HP-sås, kapris, oliver, gräslök, körvel, persilja och dill. Rör ner tomatketchupen.
  3. Dela äggen i mindre bitar. Blanda hummerköttet och äggen med såsen och lägg tillbaka röran i skalet till förrätt eller i en skål till bufférätt. Dekorera med sallat, dill och hummerklo.
26 augusti 2009

Laddar fler recept