Raw cheesecake med granatäpple och cashewnötter

Raw cheesecake med granatäpple
Foto: TV4

Världens godaste cheesecake "raw food" med mixade nötter och granatäppelkärnor. Cashewnötterna till fyllningen ska helst blötläggas över natten (ca 8 timmar) men minst 3 timmar. Sötmandeln ska blötläggas i minst en timme men även den gärna över natten.

29 april 2013

Du behöver

Botten

  • 200 g sötmandel (blötlagd ca en timme eller över natten)
  • 100 g torkade mjuka dadlar
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 tsk kanel

Cheesecakefyllning

  • 400 g cashewnötter (blötlägges i förväg)
  • 2,5 dl kokosolja (smält över vattenbad på låg värme)
  • 0,5 tsk vaniljpulver (ekologiska malda vaniljstänger)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl färskpressad citronsaft (ca 5 citroner)
  • 2 dl agavesirap, eller flytande honung
  • 2,5 dl osötad granatäppeljuice, ca 4 st granatäpplen (finns att köpa på tetra om man ej har möjlighet att pressa själv)

Gör så här

  1. Botten
    Mixa nötter och dadlar i mixer tills du får en "deg" som man kan trycka ut i botten på en springform. Tryck ut botten ordentligt.
  2. Fylllning
    Mixa allt utom granatäppeljuicen väl till en vit fluffig kräm. Tillsätt sedan granatäppeljuicen under mixning. 
  3. Häll sedan över den förberedda botten och frys in över natten. Förvaras i frys. Låt tina i kyl i ca 1-2 timmar före servering.
  4. Strössla på granatäppelkärnor för servering. Ät och NJUT!
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept