Marinerad laxcarpaccio

Foto: TV4
Marinerad laxcarpaccio
9 ingredienser
Fräsch inledning med fisk. Serveras med syrlig äppelsallad och gurka. /Henrik Fexéus
Vintips från Henrik
Lanson Black Label 7500
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Fisk
- 200 g lax, tunt skivad
marinad
- 1,5 msk japansk soja
- 2 msk olivolja
- 1,5 limefrukt, saften
- salt
- svartpeppar
- 4 skivor chilifrukt
- 3-4 skivor ingefära
sallad
- 50 g krasse
Gör så här
Fisk
- Skiva lax och lägg på tallrikar.
Marinad
- Hacka chili och ingefära och vispa ihop marinaden, smaka av med salt och peppar.
- Pensla laxen med marinad cirka 15 minuter före servering.
Sallad
- Klipp krassen i en skål, blanda med gurka, äpple, sesamolja och sesamfrön.
- Lägg upp salladen på laxen.