Hemgjorda fiskpinnar med mos och jalapeñopicklad gurka
Hemgjorda fiskpinnar med mos och jalapeñopicklad gurka
19 ingredienser
45 min
Barnfavoriten fiskpinnar gör du lätt själv med Tom Sjöstedts enkla recept. Det asiatiska ströbrödet panko gör dem extra frasiga. Serverad med potatismos och gurka med sting i blir det här en ny familjefavorit.
Tips! Gör gärna den picklade gurkan dagen före.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Fiskpinnar
- 600 g torskfilé
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 msk vatten
- 2 dl pankoströbröd
- salt
- smör, till stekning
- olja, till stekning
potatismos
- 400 g mjölig potatis, skalad
- 1 dl mjölk
- 100 g smör
- salt
Jalapeñopicklad gurka
- 4 jalapeños
- 1 gurka, slarvigt skalad
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Garnering
- dillvippa
- 4 klyftor citron
Gör så här
Picklad gurka
- Skiva jalapeñon tunt. Koka upp den med ättika, socker och vatten. Låt svalna helt. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt gärna
- stå över natten.
Potatismos
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa och blanda med varm mjölk och tärnat smör. Vispa ihop och smaka av med salt.
Fiskpinnar
- Skär fisken i mindre bitar. Panera i mjöl, uppvispat ägg och sedan i panko. Stek de panerade fiskbitarna gyllenbruna i mycket smör. Smaka av med salt.
- Servera fiskpinnarna med moset och garnera med citron och dill.