Hemgjorda fiskpinnar med mos och jalapeñopicklad gurka

14 röster
45 min
4

Barnfavoriten fiskpinnar gör du lätt själv med Tom Sjöstedts enkla recept. Det asiatiska ströbrödet panko gör dem extra frasiga. Serverad med potatismos och gurka med sting i blir det här en ny familjefavorit.

Tips! Gör gärna den picklade gurkan dagen före. 

Visa mer
45 min
4

Du behöver

Fiskpinnar

  • 600 g torskfilé
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl panko (asiatisk ströbröd)
  • salt
  • smör och olja till stekning

Potatismos

  • 400 g mjölig potatis, skalad
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör
  • salt

Jalapeñopicklad gurka

  • 4 jalapeño
  • 1 gurka, slarvigt skalad
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Garnering

  • dillvippor
  • 4 klyftor citron

Gör så här

  1. Picklad gurka
    Skiva jalapeñon tunt. Koka upp den med ättika, socker och vatten. Låt svalna helt. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt gärna stå över natten.
  2. Potatismos
    Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa och blanda med varm mjölk och tärnat smör. Vispa ihop och smaka av med salt.
  3. Fiskpinnar
    Skär fisken i mindre bitar. Panera i mjöl, uppvispat ägg och sedan i panko. Stek de panerade fiskbitarna gyllenbruna i mycket smör. Smaka av med salt.
  4. Servera fiskpinnarna med moset och garnera med citron och dill.
15 september 2018

Laddar fler recept