• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Hemgjorda fiskpinnar med mos och jalapeñopicklad gurka

POPULÄRT
Hemgjorda fiskpinnar med mos och jalapeñopicklad gurka
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Hemgjorda fiskpinnar med mos och jalapeñopicklad gurka

4 steg att laga

19 ingredienser

45 min

Barnfavoriten fiskpinnar gör du lätt själv med Tom Sjöstedts enkla recept. Det asiatiska ströbrödet panko gör dem extra frasiga. Serverad med potatismos och gurka med sting i blir det här en ny familjefavorit.

Tips! Gör gärna den picklade gurkan dagen före. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Fiskpinnar

  • 600 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

potatismos

  • 400 g mjölig potatis, skalad
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör
  • salt

Jalapeñopicklad gurka

  • 4 jalapeños
  • 1 gurka, slarvigt skalad
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Garnering

  • dillvippa
  • 4 klyfta citron

Gör så här

  1. Picklad gurka
    Skiva jalapeñon tunt. Koka upp den med ättika, socker och vatten. Låt svalna helt. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt gärna stå över natten.
  2. Potatismos
    Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa och blanda med varm mjölk och tärnat smör. Vispa ihop och smaka av med salt.
  3. Fiskpinnar
    Skär fisken i mindre bitar. Panera i mjöl, uppvispat ägg och sedan i panko. Stek de panerade fiskbitarna gyllenbruna i mycket smör. Smaka av med salt.
  4. Servera fiskpinnarna med moset och garnera med citron och dill.