Havskräfta med yuzusmör och nori

4 röster
30 min
4
Havskräfta med yuzusmör och nori
Foto: TV4

Havskräftor gratinerade med ett smör smaksatt med vitlök, citrus och noriblad. Passar fint att servera som förrätt.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 råa havskräftor
  • 50 g smör
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 tsk yuzusaft, eller citron- eller limezest plus citronjuice
  • 1 ark noriblad
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader grill.
  2. Dela havskräftorna på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Hacka eller riv noribladet till små bitar. Blanda rumstempererat smör med yuzusaft, nori och pressad vitlök, smaka upp med salt.
  4. Bred ut smöret över havsksräftorna och gratinera högt upp i ugnen, ca 5 minuter.
19 november 2018

Laddar fler recept...