Grillspett på fläskkarré med yoghurtsås

Hållbar matlagning med Paul Svensson

Att laga hållbar mat kan kännas både svårt och komplicerat - men det behöver det inte vara! Paul Svensson är expert på att byta ut klassiska råvaror i en rätt för att få den mer hållbar och är duktig på att ta vara på hela råvaran för att minska matsvinnet. Samtidigt är hans matlagning alltid magiskt god, enkel och smakrik. Spana in hans bästa hållbara recept här!

Byt ut!

Minska animaliskt protein och fyll ut med rotfrukter eller baljväxter i en rätt. Perfekt på tex ett spett!

Grönsaken i fokus

Sätt grönsaken i fokus. Servera en ljuvlig bakad vitkål med kyckling som tillbehör.

Ta vara på hela råvaran

Ta vara på hela råvaran - släng inte blast och stjälkar, rätt tillagat med Pauls recept blir det en delikatess.

Vad har du hemma?

Ta vara på det du har hemma - gör en ljummen sallad på rostade grönsaker, en pizza på överbliven ost eller varför inte göra en restsoppa?

Rätt råvaror

Var medveten om dina råvaruval, kolla efter miljömärkningar och handla efter säsong.

Våga testa nytt!

Gör din research och våga testa nytt. Det är tryggt med lax och torsk men vilka andra fiskar finns där ute att testa på? Kolla WWF's kött-, fisk- och grönsaksguide för att hålla dig uppdaterad om vilka råvaror som är miljöcertifierade.