Härlig grillmiddag med spett på fläsk, potatis och lök som får mycket god smak av en smör- och kryddblandning. Till spetten bjuds det på grillad zucchini och en fantastiskt god variant på tzatziki med valnötter.
Ta ut löken och skär i klyftor. Häll av potatisen. Skär fläskkarrén i 2-3 cm stora bitar.
Trä upp kött, potatis och lök om vartannat på spett.
Bryn smöret i en liten kastrull. Blanda med oljan och kryddor.
Pensla spetten med smörblandningen. Salta och peppra.
Stek eller grilla spetten hastigt runtom.
Grillad zucchini
Dela zucchinin på längden. Skär ett diagonalt kryssmönster i varje halvas snittyta. Blanda ihop socker och salt och strö över zucchinins snittyta. Låt stå och dra medan du fortsätter med resten.
Yoghurtröra
Riv gurkan grovt. Strö över salt och låt dra ca 5 minuter. Hacka valnötterna och dillen.
Pressa ut vätskan ur gurkan. Blanda yoghurt med gurka, nötter, riven vitlök och dill. Smaka av med salt och svartpeppar. Ringla över kallpressad rapsolja.
Servering
Grilla spetten på bägge sidor tills att de fått fin färg och är genomstekta, ringla gärna över lite mer av smör- och kryddblandningen under grillningen. Lägg även zucchinin på grillen och låt få få fin färg.