Gunkan maki med makrill

Nori maki Frida Ronge
Foto: TV4
Frida Ronge
Frida Ronge

Gunkan maki med makrill

10 ingredienser

20 m

Gunkan maki med gurka, makrill, miso och lime .

Ingredienser

portioner bitar
  • 120 g makrillfilé
  • 1 salladslök
  • 1 tsk vit misopasta
  • 1 msk japansk soja
  • 1 limefrukt
  • 15 cm gurka
  • 120 g sushiris, kokt
  • 1 msk inlagd ingefära (gari)
  • 1 tsk wasabi
  • 0,5 dl japansk soja

Gör så här

  1. Dra av skinnet på makrillen, plocka bort benen, skär fisken i tärningar och finhacka salladslöken.
  2. Blanda fisken och löken med misopasta och soja. Riv lime över och pressa ner limejuice.
  3. Hyvla gurkan i tunna remsor på mandolin, eller med en osthyvel. Remsorna ska vara 3x15 cm.
  4. Forma risbollar om ca 15 g ris och fäst gurkan runt riset.
  5. Lägg i makrillen i gunkan makin och servera med gari, wasabi och soja.