Gubbröra med brynt smör och kavringsmul

Cervera gubbröra med brynt smör och kavringssmul
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gubbröra med brynt smör och kavringsmul

5

Av: Köket.se

Från: Köket

11 ingredienser

30 min

Klassiska gubbröra som toppas med lite brynt smör, stekta kavringsmulor och finhackad rödlök. Extra lyxigt serverat i snapsglas. Ett måste till midsommarbuffén!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 125 g ansjovis
  • 2 ägg
  • 3 potatisar
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Garnering

  • 0,5 rödlök
  • 2 skivor kavring
  • 25 g smör
  • dill

Gör så här

  1. Koka äggen hårdkokta och koka potatisen. Låt kallna helt.
  2. Finhacka ansjovis, ägg och potatis. Blanda samman med crème fraiche, majonnäs och finhackade örter.
  3. Lägg upp i snapsglasen.
  4. Smula kavringen och stek i en stakpanna med lite smör eller olja tills det fått en rostad yta. Bryn smöret i en liten kastrull och finhacka rödlöken.
  5. Toppa gubbröran med lite brynt smör, kavringsmul, rödlök och en dillkvist.