Gubbröra med brynt smör och kavringsmul
Gubbröra med brynt smör och kavringsmul
11 ingredienser
30 min
Klassiska gubbröra som toppas med lite brynt smör, stekta kavringsmulor och finhackad rödlök. Extra lyxigt serverat i snapsglas. Ett måste till midsommarbuffén!
Svensk/nordisk matHusmanskost och receptklassikerPåskFestFiskTilltugg/snacks/snittarBuffématMidsommarmat
Ingredienser
- 125 g ansjovis
- 2 ägg
- 3 potatisar
- 1 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraîche
- 0,5 dl dill, finhackad
- 0,5 dl gräslök, finhackad
Garnering
- 0,5 rödlök
- 2 skivor kavring
- 25 g smör
- dill
Gör så här
- Koka äggen hårdkokta och koka potatisen. Låt kallna helt.
- Finhacka ansjovis, ägg och potatis. Blanda samman med crème fraiche, majonnäs och finhackade örter.
- Lägg upp i snapsglasen.
- Smula kavringen och stek i en stakpanna med lite smör eller olja tills det fått en rostad yta. Bryn smöret i en liten kastrull och finhacka rödlöken.
- Toppa gubbröran med lite brynt smör, kavringsmul, rödlök och en dillkvist.