Grillade ostron och rökt abborrtoast med stekta kantareller

2 röster
30 min
4

Grillade ostron och en toast med krämig röra på rökt abborre blir en härligt start på middagsbjudningen. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Visa mer
30 min
4

Du behöver

Ostron

  • 4 ostron
  • 8 droppar grön tabasco
  • 1 citron

Abborrtoast

  • 4 toastskivor
  • 2 rökta abborrfiléer (500 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk purjolök, finhackad
  • 0,5 dl citronmajonnäs
  • salt
  • peppar
  • 2 dl förvällda gula kantareller
  • persilja

Gör så här

  1. Ostron
    Ostronen läggs på grillen och avlägsnas från grillen då första bubblan kommer i ostronet, efter ca 4-5 minuter. Droppa i två droppar grön tabasco. Serveras med en citronklyfta.
  2. Abborrtoast
    Blanda ihop crème fraiche, purjolök och majonnäs. Salta och peppra.
  3. Skär abborrfiléerna i små bitar och blanda ihop med crème fraiche-röran men lämna kvar en halv abborrfilé för garnering.
  4. Rosta 4 stycken toastbröd i brödrost.
  5. Stek kantarellerna hårt, ca 8-10 minuter, samt salta och peppra. Lägg upp röran på toasten, garnera med en del av abborrfilén och strö över de hårt stekta kantarellerna. Klipp över lite persilja. Servera.
25 oktober 2018
Våra bästa erbjudanden i butiken

laddar fler recept...

Laddar fler recept...