• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Grillade ostron och rökt abborrtoast med stekta kantareller

2 röster
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Ostron

  • 4 ostron
  • 8 droppe grön tabasco
  • 1 citron

Abborrtoast

  • 4 toastskivor
  • 2 rökta abborrfiléer [500 g]
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk purjolök, finhackad
  • 0,5 dl citronmajonnäs
  • salt
  • peppar
  • 2 dl gula kantareller, förvällda
  • persilja

Gör så här

  1. Ostron
    Ostronen läggs på grillen och avlägsnas från grillen då första bubblan kommer i ostronet, efter ca 4-5 minuter. Droppa i två droppar grön tabasco. Serveras med en citronklyfta.
  2. Abborrtoast
    Blanda ihop crème fraiche, purjolök och majonnäs. Salta och peppra.
  3. Skär abborrfiléerna i små bitar och blanda ihop med crème fraiche-röran men lämna kvar en halv abborrfilé för garnering.
  4. Rosta 4 stycken toastbröd i brödrost.
  5. Stek kantarellerna hårt, ca 8-10 minuter, samt salta och peppra. Lägg upp röran på toasten, garnera med en del av abborrfilén och strö över de hårt stekta kantarellerna. Klipp över lite persilja. Servera.
25 oktober 2018