GRATTIS Christin - vinnaren av Sveriges Mästerkock 2021

Vinnaren av Sveriges mästerkock 2021 är Christin Kashou! Vi fick en pratstund med henne om tiden i programmet, hennes sprillans nya kokbok med inspiration från Ostasien och givetvis om hennes planer framåt.

GRATTIS till vinsten av Sveriges Mästerkock 2021! Vi måste ju fråga - hur känns det?

Tack så jättemycket! Det är en obeskrivlig Känsla och jag kan knappt sätta ord på det hela, men det är verkligen en ära att få kunna titulera sig som Sveriges mästerkock 2021!

Var det som du trodde att vara med i Sveriges Mästerkock?

Det mesta var som jag trodde men tiden, tiden var ständigt ett problem kändes det som och något som man normalt inte brukar stressas över hemma i köket. Men det visste man ju så klart om men det var ändå överraskande varje gång det bara 5 minuter kvar.

I och med vinsten fick du möjligheten att göra kokboken "Mina asiatiska favoritrecept", berätta om den!

Kokboken, så som titeln lyder, består av mina favoritrecept från just Sydostasien. Det är ett härligt urval med både enkla och lite mer avancerade rätter som i ganska stor utsträckning inte kräver alltför komplicerade råvaror. Boken är skriven på så sätt att jag vill kunna förmedla hur enkelt det är att laga asiatiskt och min förhoppning är att allt fler ska börja göra det.

Varför just det Ostasiatiska köket? Vad är det som lockar där?

Det finns så många härliga länder i det området! En personlig favorit hos mig är Kina och särskilt då Sichuanprovinsen. Maten består av en hel del kryddor, bland annat Sichuanpeppar som är utav mina favoritkryddor. Mycket höga smaker och hetta, det är det jag älskar.

Är boken avancerad eller funkar den för alla?

Nej boken är inte avancerad, självklart finns det ett par recept som är lite mer tidskrävande och kan kräva lite mer av matlagaren men i övrigt har jag fokuserat på att göra recepten så enkla och lättillgängliga som möjligt utan komplicerade råvaror som kan vara svåra att få tag på.

Vi vet att du brinner lite extra för ramen (din auditionrätt OCH ett helt kapitel i boken!) har du några tips på hur man lyckas med sin ramen?

Mitt bästa tips är att koka din egna buljong och så tycker jag att den viktigaste komponenten är chiliolja, både och hittar man recept på i min kokbok!

Hur ser dina planer ut framåt? 

Jag har som mål att arbeta med mat på heltid i lite olika forum. Jag tycker att det är jättekul att arbeta med sociala medier och jag hoppas i framtiden på att få kunna arbeta som just matinspiratör och kreatör. Min allra största dröm är att få öppna min alldeles egna restaurang men tills dess så behöver jag jobba litegrann och lära mig hur det är att faktiskt arbeta i ett riktigt restaurangkök.

Recept från boken!