Glasbakad skrei med kålrotssmörsås

koket.se
Glasbakad skrei med kålrotssmörsås
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Glasbakad skrei med kålrotssmörsås

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

Glasbakad skrei med kålrotssmörsås och rostad marconamandel är en rätt fylld med vårkänsla som kommer förgylla helgen!

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rostad marconamandel

  • 80 g smör (att bryna)
  • 200 g marconamandel

Glasbakad skrei

  • salt
  • strösocker
  • 600 g skreitorsk

Kålrotssmörsås

  • 2 kg kålrot
  • 150-200 g smör
  • citron
  • salt

Gör så här

Rostad marconamandel

  1. Bryn 80 g smör och mixa med mandeln. Låt sätta sig i kyl eller frys.

Glasbakad skrei

  1. Blanda lika delar socker och salt. Strössla blandningen på fisken och låt stå i ca 20 minuter.
  2. Skölj fisken och linda in den i plastfolie. Baka på 70 grader tills den når en innertemperatur på 30 grader. Låt sätta sig i kylen, gärna över natten.

Kålrotssmörsås

  1. Skala kålroten och juica den i en råsaftcentrifug eller juicer. Koka ner juicen tills ca 1 dl återstår. Mixa ner smör och smaka upp med lite citronsaft och salt

Servering

  1. Värm fisken försiktigt i ugnen innan servering (150 grader ca 3-5 minuter). Servera med mandelsmöret och såsen.