Glasbakad skrei med kålrotssmörsås

Glasbakad skrei med kålrotssmörsås
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Glasbakad skrei med kålrotssmörsås

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

Glasbakad skrei med kålrotssmörsås och rostad marconamandel är en rätt fylld med vårkänsla som kommer förgylla helgen!

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Rostad marconamandel

  • 80 g smör (att bryna)
  • 200 g marconamandel

Glasbakad skrei

  • salt
  • strösocker
  • 600 g skreitorsk

Kålrotssmörsås

  • 2 kg kålrot
  • 150-200 g smör
  • citron
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd

Rostad marconamandel

  1. Bryn 80 g smör och mixa med mandeln. Låt sätta sig i kyl eller frys.

Glasbakad skrei

  1. Blanda lika delar socker och salt. Strössla blandningen på fisken och låt stå i ca 20 minuter.
  2. Skölj fisken och linda in den i plastfolie. Baka på 70 grader tills den når en innertemperatur på 30 grader. Låt sätta sig i kylen, gärna över natten.

Kålrotssmörsås

  1. Skala kålroten och juica den i en råsaftcentrifug eller juicer. Koka ner juicen tills ca 1 dl återstår. Mixa ner smör och smaka upp med lite citronsaft och salt

Servering

  1. Värm fisken försiktigt i ugnen innan servering (150 grader ca 3-5 minuter). Servera med mandelsmöret och såsen.