Glasbakad skrei med kålrotssmörsås
Glasbakad skrei med kålrotssmörsås
9 ingredienser
30 m + tid i kyl
Glasbakad skrei med kålrotssmörsås och rostad marconamandel är en rätt fylld med vårkänsla som kommer förgylla helgen!
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
Rostad marconamandel
- 80 g smör (att bryna)
- 200 g marconamandel
Glasbakad skrei
- salt
- strösocker
- 600 g skreitorsk
Kålrotssmörsås
- 2 kg kålrot
- 150-200 g smör
- citron
- salt
Gör så här
Rostad marconamandel
- Bryn 80 g smör och mixa med mandeln. Låt sätta sig i kyl eller frys.
Glasbakad skrei
- Blanda lika delar socker och salt. Strössla blandningen på fisken och låt stå i ca 20 minuter.
- Skölj fisken och linda in den i plastfolie. Baka på 70 grader tills den når en innertemperatur på 30 grader. Låt sätta sig i kylen, gärna över natten.
Kålrotssmörsås
- Skala kålroten och juica den i en råsaftcentrifug eller juicer. Koka ner juicen tills ca 1 dl återstår. Mixa ner smör och smaka upp med lite citronsaft och salt
Servering
- Värm fisken försiktigt i ugnen innan servering (150 grader ca 3-5 minuter). Servera med mandelsmöret och såsen.