Parmesankorgar med rökt lax

115 röster
4
Parmesankorgar med rökt lax
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Ett recept på en festlig förrätt med rökt lax - passar perfekt till nyår! Frasiga parmesankorgar fyllda med sallad på rökt lax.

Recept från GI Viktkoll.
Man behöver ordentligt med riven parmesan till den här rätten!

Fler recept på förrätter med lax till nyår



Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Parmesankorgar med rökt lax

  • 100 g riven parmesan
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 2 dl blandade sallatsblad
  • 2 msk pesto
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rostade pinjenötter

Du behöver också:

  • bakplåtspapper
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Parmesankorgar med rökt lax
    Värm ugnen till 225 grader..
  2. Lägg bakplåtspappret på en plåt.
  3. Ställ fyra dricksglas uppochner.
  4. Riv parmesan grovt och lägg osten i 4 rundlar på papperet.
  5. Ställ in i ugnen tills osten smält och blivit lätt brun i kanten.
  6. Låt svalna och lossa chipsen från bakplåtspappret med hjälp av en stekspade.
  7. Lägg parmesanrudlarna på de uppochnervända glasen, så att de bildar korgar. Låt osten svalna.
  8. Skär rökt lax i strimlor.
  9. Ansa salladsbladen.
  10. Blanda samman pesto och olja. Vänd ner i sallatsbladen och fördela laxsallad i parmesankorgarna.
  11. Toppa med lax och pinjenötter.
27 december 2011

Laddar fler recept...