Bulgursallad med rödbetor

1 röst
10

Du behöver

  • 6 dl grov bulgur
  • 8 rödbetor
  • salt (efter smak)
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 2 broccoli
  • 1 citron, saft och skal
  • 0,5 dl olivolja
  • 30 g röda mangoldblad
  • 50 g pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisningen på paketet.
  2. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten och låt svalna.
  3. Lägg rödbetorna i en matberedare och mixa hastigt i några sekunder.
  4. Blanda rödbetorna med den kokta bulguren i en stor skål.
  5. Häll på olivolja och rör ner persilja.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Bryt broccolin i små buketter.
  8. Skölj citronen och riv skalet fint.
  9. Dela citronen och pressa ur saften i en skål.
  10. Häll på olivolja och tillsätt citronskalet.
  11. Lägg i broccolibuketterna och låt marinera i 5 minuter.
  12. Strö på salt och peppar.
  13. Blanda broccolin med rödbets- och bulgursalladen.
  14. Lägg upp på mangoldblad och toppa med pumpafrön.
2 juni 2010