Kokta rödbetor med kantareller

Kokta rödbetor med kantareller
Foto: Lars Paulsson
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Kokta rödbetor med kantareller

16 ingredienser

Kokta rödbetor med kantareller och parmesan ur Skogens mat.

Ingredienser

portioner
  • 16 minirödbetor, ca 2 cm i diameter
  • 2 tsk anis
  • 2 tsk hel kummin
  • 1 msk salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 l rensade kantareller
  • 3 msk smör
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • salt
  • peppar

Senapsvinägrett

  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk honung, flytande
  • 3 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl druvkärneolja

Garnering

  • 50 g parmesanost (eller Västerbottensost)
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Avlägsna roten och blasten från rödbetorna och picka dem lätt med en
  2. gaffel.
  3. Lägg ner dem tillsammans med kryddorna i en kastrull, häll på
  4. äppelcidervinägern och täck med vatten.
  5. Låt koka ca 30 minuter. Ta upp
  6. rödbetorna och lägg dem på hushållspapper. När de svalnat, dra skalet
  7. av rödbetorna och dela dem.
  8. Stek svampen knaprig i smör. När svampen börjar bli klar, tillsätt den
  9. hackade löken och låt fräsa med. Smaka av med salt och peppar.
  10. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
  11. Värm rödbetorna i lite smör. Strö över den stekta svampen och ringla
  12. över lite vinägrett. Garnera med tunt hyvlad ost och strö över persiljan.