Gammaldags räkcocktail

Gammaldags räkcocktail
Foto: TV4

Gammaldags räkcocktail

Av: Kristina - Sunne

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

35 m

Räkcocktail med chili- och currydressing, ägg och grönsaker med vitlöksbröd på sidan. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g räkor med skal
  • 1,5 dl isbergssallad, finskuren
  • 1,5 dl gröna ärtor
  • dill, till garnering
  • 1 ägg, hårdkokt
  • citron, till garnering

dressing

  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,3 dl chilisås
  • 1 msk sötsur chilisås
  • 1 krm curry
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • cayennepeppar (efter smak)
  • salt (efter smak)

Vitlöksbröd

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk persilja, hackad
  • 4 skivor formfranska
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala räkorna och fördela dem tillsammans med isbergssallad och ärtor i ett glas.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av.
  3. Toppa räkcocktailen med dressingen och garnera med en dillvippa, ett kvarts hårdkokt ägg och en citronskiva.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Blanda samman smör, vitlök och persilja och bre på brödskivorna. Gratinera i ca 5 minuter (passa dem så att de inte bränns). Strö på lite flingsalt. Dela vitlöksbrödet och lägg det på fatet under räkcocktailen.