Handla smart för frysen - 5 råvaror för nyttigare vardagsmat

Vardagstips! Att ladda frysen med bra mat är smart - det håller länge och blir ofta billigare. Här är bästa råvarorna att alltid ha i frysen.

Fyll frysen med ett första-hjälpen-kit mot veckans middagsstress! Byt ut frostiga, halvtomma glasslådor mot de här fryståliga och nyttiga råvarorna så är du rustad för snabb, god och bra mat alla dagar i veckan.

Fryst bladspenat

Karl-Alfred-boosta din vardag! Fryst spenat behåller alla sina nyttigheter, och gott och billigt är det. Laga spenatsoppa, spenatpaj eller varför inte en god indisk linsgryta med spenat?

RECEPT: Siris linssoppa med garam masala >>

RECEPT: Monika Ahlbergs gröna lasagne >>

Rara ärtor (och andra grönsaker)

Att färska grönsaker skulle vara nyttigare än frysta är en myt, enligt bland annat Livsmedelsverket.  Dessutom är hållbarheten i frys toppenlång då grönsakerna inte innehåller fett. Prova att laga ärtsoppa på gröna ärtor, eller gör den här supergoda ärtpeston till vardagspastan.

Portionsbitar med fisk

Alltid bra att ha i frysen! Fisk är rackarns snabblagat och perfekt räddning till vardags. Känner du doften av en riktigt god fisksoppa? Sväng ner grönsaker som blivit lite trötta, för soppan är förlåtande.

LÄS OCKSÅ: 5 vardagsvinnare med fryst lax >>

Tips! Ska du laga färsk lax till helgen? Köp hel laxsida till bra pris och skär ändbiten till extra snabbtinade grytbitar! Kvar har du den jämntjocka mittbiten som passar perfekt att laga i ugnen.

Nötter & frön

Köper du stora förpackningar (ofta billigare!) så finns risken att pinjenötter, pistagenötter och sesamfrön härsknar innan du hunnit använda upp allt. Trist ju. Frys in i smarta återförslutningsbara påsar så kan du lätt plocka fram eftersom. Prova till exempel att göra en god "bowl" och toppa med sesamfrö, jättegott!

RECEPT: Jennies supersnabba kycklingbowl >>

LÄS OCKSÅ: Siri Barjes veckomeny med gröna rätter >>