Indisk linssoppa med garam masala

30 m
4
Spela video Indisk linssoppa med garam masala
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 chili
  • 1 morot
  • 1 bit ingefära
  • 1 msk torkad garam masala
  • 3 msk rapsolja
  • 3 dl röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 1,5 l vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 70 g färsk spenat
  • salt och peppar

Servering

  • 1 dl yoghurt
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • papadums eller naanbröd

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Mängden chili beror på hur stark den är, så smaka gärna på den innan du har i den i soppan. Fräs allt i olja i en gryta.
  2. Riv moroten och ingefära grovt. Tillsätt till grytan och krydda med garam masala. Stek tills allt är mjukt och tillsätt sedan linserna, stek i någon minut till.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Salta och peppra. Rör runt och koka i ca 20 min eller tills linserna är mjuka.
  4. Rör ned spenaten precis innan servering. Servera med limeklyftor, en klick yoghurt, koriander och bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept