Godaste GI-spaghettin med balsamicotomater

POPULÄRT
Godaste GI-spaghettin med balsamicotomater
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Godaste GI-spaghettin med balsamicotomater

16 ingredienser

20 m

Jag älskar den här pastan tillsammans med smakrika tomater och ärtpesto! I dag finns det bra GI-alternativ att köpa på pastahyllan. Välj spaghetti som är gjord på quinoa, soja eller kikärter för ett lägre GI-värde och nyttigare innehåll. /Ulrika

397 kcal/portion


Recept ur Nya kickstarter med Ulrika

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 8 dl kokt quinoapasta med persilja (motsvarar ca 250 g okokt pasta)
  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika, hackad

Ärtpesto

  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 dl hasselnötter, skållad och skalad (eller sötmandel)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 1 msk citron, färskpressad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla rödlöken tunt och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs rödlök, vitlök och tomater i någon minut. Rör ner balsamvinäger och låt steka i 5 minuter.
  3. Lägg upp pastan på tallrikar och häll över tomatblandningen. Krydda med salt och peppar. Strö över basilika och servera med en klick ärtpesto.

Ärtpesto

  1. Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare eller mixer och kör till en jämn blandning. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.