Godaste GI-spaghettin med balsamicotomater

20 m
4
Godaste GI-spaghettin med balsamicotomater
Foto: Malte Danielsson

Jag älskar den här pastan tillsammans med smakrika tomater och ärtpesto! I dag finns det bra GI-alternativ att köpa på pastahyllan. Välj spaghetti som är gjord på quinoa, soja eller kikärter för ett lägre GI-värde och nyttigare innehåll. /Ulrika

397 kcal/portion


Recept ur Nya kickstarter med Ulrika

5 januari 2017
20 m
4

Du behöver

  • 8 dl kokt quinoapasta med persilja (motsvarar ca 250 g okokt pasta)
  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika, hackad

Ärtpesto

  • 2 dl frysta gröna ärter
  • 1 dl hasselnötter eller sötmandel, skållad och skalad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 liten klyfta vitlök
  • ca 1 msk färskpressad citronsaft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla rödlöken tunt och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs rödlök, vitlök och tomater i någon minut. Rör ner balsamvinäger och låt steka i 5 minuter.
  3. Lägg upp pastan på tallrikar och häll över tomatblandningen. Krydda med salt och peppar. Strö över basilika och servera med en klick ärtpesto.
  4. Ärtpesto
    Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare eller mixer och kör till en jämn blandning. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept