Godaste GI-spaghettin med balsamicotomater
Godaste GI-spaghettin med balsamicotomater
16 ingredienser
20 m
Jag älskar den här pastan tillsammans med smakrika tomater och ärtpesto! I dag finns det bra GI-alternativ att köpa på pastahyllan. Välj spaghetti som är gjord på quinoa, soja eller kikärter för ett lägre GI-värde och nyttigare innehåll. /Ulrika
397 kcal/portion
Recept ur Nya kickstarter med Ulrika
Ingredienser
- 8 dl kokt quinoapasta med persilja (motsvarar ca 250 g okokt pasta)
- 0,5 rödlök
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 250 g körsbärstomater
- 1 dl balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
- 1 kruka färsk basilika, hackad
Ärtpesto
- 2 dl frysta ärtor
- 1 dl hasselnötter, skållad och skalad (eller sötmandel)
- 0,5 dl olivolja
- 1 klyfta vitlök
- ca 1 msk citron, färskpressad
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Strimla rödlöken tunt och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs rödlök, vitlök och tomater i någon minut. Rör ner balsamvinäger och låt steka i 5 minuter.
- Lägg upp pastan på tallrikar och häll över tomatblandningen. Krydda med salt och peppar. Strö över basilika och servera med en klick ärtpesto.
Ärtpesto
- Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare eller mixer och kör till en jämn blandning. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.