Frostig hallonyoghurt

Frostig hallonyoghurt
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Frostig hallonyoghurt

8 ingredienser

15

Fräsch och snabblagad dessert med yoghurt och frysta hallon som mixas ihop till en glassliknande konsistens. Servera med en knaprigt strössel gjort på rostade valnötter. 

Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon om de inte är svenska.  Bären kan bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl frysta hallon (svenska)
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 dl valnötter
  • rörsocker
  • flingsalt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna till ljuvlig doft. Ringla på lite, lite olja och krydda med socker och salt.
  2. Vänd runt med en träslev till sockret smält. Skrapa över nötterna på en bakplåtspappersbeklädd plåt och låt svalna helt. Krossa sedan till ett grovt strössel.
  3. Lägg frysta hallon, yoghurt, honung och mynta i en matberedare eller blender och mixa till en tjock och slät kräm. Lägg upp i serveringsskålar och toppa med det rostade nötströsslet.