Frostig hallonyoghurt

0 röster
15
4
Frostig hallonyoghurt
Foto: Frederik Zäll

Fräsch och snabblagad dessert med yoghurt och frysta hallon som mixas ihop till en glassliknande konsistens. Servera med en knaprigt strössel gjort på rostade valnötter.

Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon om de inte är svenska. Bären kan bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige.

Visa mer
15
4

Du behöver

  • 4 dl frysta hallon, svenska
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 dl valnötter
  • rörsocker
  • flingsalt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna till ljuvlig doft. Ringla på lite, lite olja och krydda med socker och salt.
  2. Vänd runt med en träslev till sockret smält. Skrapa över nötterna på en bakplåtspappersbeklädd plåt och låt svalna helt. Krossa sedan till ett grovt strössel.
  3. Lägg frysta hallon, yoghurt, honung och mynta i en matberedare eller blender och mixa till en tjock och slät kräm. Lägg upp i serveringsskålar och toppa med det rostade nötströsslet.
25 juni 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept