Råraka
Råraka
15 ingredienser
Världens godaste förrätt är inte så avancerad som den ser ut. Testa, det blir vidunderligt gott!
Ingredienser
- 1 kg fast potatis [10-12 st]
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar, nymald
- 4 msk smör
Svampgarnityr
- 250 g svamp
- 1 svenskt äpple t ex Ingrid Marie eller Aroma, tärnat i bitar
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 4 skivor rimmat fläsk, tärnat i bitar
- 1 msk smör
- 1 tsk strösocker
- salt
- vitpeppar
- färsk timjan
- färsk bladpersilja, finskuren
Gör så här
- Råraka: Skala, skölj och finriv potatisen. Finhacka lök, blanda med potatisen och krydda med salt och vitpeppar. Rör om. Lägg blandningen i en sil och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Klicka i smeten och platta ut den tunt med en stekspade. Stek rårakorna gyllenbruna på båda sidor.
- Svampgarnityr: Fräs svampen, äpplet och löken i smör och tillsätt det rimmade fläsket. Tillsätt salt, vitpeppar, en kvist färsk timjan, socker och låt det puttra i någon minut. Servera som garnityr över de nystekta rårakorna med lite persilja.