Frederik Zälls laxburgare deluxe

30 m
4
Frederik Zälls laxburgare deluxe
Foto: Frederik Zäll
30 m
4

Du behöver

Remouladsås

  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 liten burk pickles

Pepparrotskräm

  • 1-2 msk färsk pepparrot, finriven
  • 100 g naturell färskost
  • 1 äpple, typ Granny Smith, rivet

Servering

  • alfaalfa groddar
  • romamsallad
  • tomat
  • rödlök
  • 600 g färsk lax
  • smör
  • 4 briochebröd, hamburgerbröd
  • 4 träspett

Gör så här

  1. Börja med remouladsåsen. Vispa ihop äggula med dijon och citronsaft. Krydda med salt och peppar och vispa sedan droppvis i rapsoljan tills ni får en tjock och härlig majonnäs. Häll av pickles och hacka grovt. Vänd ner i majonnäsen och ställ svalt.
  2. Blanda riven pepparrot med färskosten och rivet äpple. Ställ svalt.
  3. Skölj och förbered grönsakerna, skiva tomat, dela salladsbladen, skala och skiva rödlök.
  4. Avskinna laxen om så behövs och dela den i fyra lika stora bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek laxen gyllene och delikat på båda sidor. Mät gärna med en stektermometer så att ni får 48°C innertemperatur. Jag vill ha en liten rosa kärna kvar i laxen.
  5. Smörstek även brödens utsidor lätt, till fin färg.
  6. Montera burgare enligt följande; Bottenbröd, salladsblad, remouladsås, lax, tomat, rödlök, pepparrotskräm, ärtskott, salt och peppar och toppbröd.
  7. Sätt ett träspett igenom det hela för stabilitet. Så löjligt läckert!
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept