Frederik Zälls laxburgare deluxe
Frederik Zälls laxburgare deluxe
18 ingredienser
30 m
Laxburgare i gott bröd med hemmagjord remouladsås, citron, pepparrot, tomat m.m. Fyllig och rejäl med massa grönt!
Ingredienser
Remouladsås
- 1 äggula
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk citron, saft
- salt
- peppar
- 2 dl kallpressad rapsolja
- 1 liten burk pickles
Pepparrotskräm
- 1-2 msk färsk pepparrot, finriven
- 100 g färskost
- 1 äpple, typ Granny Smith, rivet
Servering
- alfaalfagroddar
- romansallad
- tomat
- rödlök
- 600 g lax
- smör
- 4 briochebröd, hamburgerbröd
- 4 grillspett
Gör så här
- Börja med remouladsåsen. Vispa ihop äggula med dijon och citronsaft. Krydda med salt och peppar och vispa sedan droppvis i rapsoljan tills ni får en tjock och härlig majonnäs. Häll av pickles och hacka grovt. Vänd ner i majonnäsen och ställ svalt.
- Blanda riven pepparrot med färskosten och rivet äpple. Ställ svalt.
- Skölj och förbered grönsakerna, skiva tomat, dela salladsbladen, skala och skiva rödlök.
- Avskinna laxen om så behövs och dela den i fyra lika stora bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek laxen gyllene och delikat på båda sidor. Mät gärna med en stektermometer så att ni får 48°C innertemperatur. Jag vill ha en liten rosa kärna kvar i laxen.
- Smörstek även brödens utsidor lätt, till fin färg.
- Montera burgare enligt följande; Bottenbröd, salladsblad, remouladsås, lax, tomat, rödlök, pepparrotskräm, ärtskott, salt och peppar och toppbröd.
- Sätt ett träspett igenom det hela för stabilitet. Så löjligt läckert!