Frederik Zälls apelsinsill

2 dygn
1 burk
Frederik Zälls apelsinsill
Foto: Frederik Zäll
2 dygn
1 burk

Du behöver

  • 0,5 apelsin
  • 1 rödlök
  • 1 burk inläggningssill

Lag

  • 2,5 dl vatten
  • 0,75 dl ättika,12%
  • 1 dl socker
  • 4 msk pressad apelsinsaft
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddnejlikor
  • 10 svartpepparkorn

Gör så här

  1. Koka upp lagen och rör runt. Låt den sedan svalna helt.
  2. Skiva apelsinhalvan i tunna, fina skivor. Gör detsamma med rödlöken.
  3. Skölj sillfiléerna och skär dem i munsbitar. Varva sedan sill, apelsinskivor och rödlök i en fin burk. Häll sist över den kalla lagen och lägg på locket.
  4. Låt sillen dra i kylskåp i två dygn.
Kommentera receptet

Fler goda recept