Frederik Zälls apelsinsill
Frederik Zälls apelsinsill
10 ingredienser
2 dygn
En klar och god sill på både midsommarbordet och julbuffén!
Ingredienser
- 0,5 apelsin
- 1 rödlök
- 1 förp inläggningssill
Lag
- 2,5 dl vatten
- 0,75 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 4 msk apelsinsaft, pressad
- 2 lagerblad
- 10 hela nejlikor
- 10 svartpepparkorn
Gör så här
- Koka upp lagen och rör runt. Låt den sedan svalna helt.
- Skiva apelsinhalvan i tunna, fina skivor. Gör detsamma med rödlöken.
- Skölj sillfiléerna och skär dem i munsbitar. Varva sedan sill, apelsinskivor och rödlök i en fin burk. Häll sist över den kalla lagen och lägg på locket.
- Låt sillen dra i kylskåp i två dygn.