• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fisk- och skaldjurssoppa med vitt vin

POPULÄRT
Fisk- och skaldjurssoppa med vitt vin
Foto: TV4

Fisk- och skaldjurssoppa med vitt vin

8 steg att laga

11 ingredienser

40m

Mustig soppa med torsk, vitt vin och skaldjur, med smak av paprika och persilja.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g torskfilé
  • 2 gula lökar, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 5 dl fiskbuljong
  • 0,5 dl vitt vin, chilenskt
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 förp skaldjursmix i lake (à 170 g)
  • 5 dl vatten
  • salt (efter smak)
  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Fräs löken i olivolja.
  2. Tillsätt krossade tomater, paprikapulver, buljong och vin.
  3. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  4. Skär fiskfiléerna i små bitar.
  5. Lägg ner fisken i soppan, sjud i ytterligare 5 minuter.
  6. Lägg i avrunnen skaldjursmix och vatten.
  7. Låt soppan gotta till sig i 15 minuter.
  8. Toppa med färsk persilja.