Fisk- och skaldjurssoppa med vitt vin

9 röster
40m
4

Mustig soppa med torsk, vitt vin och skaldjur, med smak av paprika och persilja.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40m
4

Du behöver

  • 300 g torskfilé
  • 2 gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 förp krossade tomater, à 400 g
  • 5 dl fiskbuljong
  • 0,5 dl vitt vin, chilenskt
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 förp skaldjursmix i lake, à 170 g
  • 5 dl vatten
  • salt, efter smak
  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Fräs löken i olivolja.
  2. Tillsätt krossade tomater, paprikapulver, buljong och vin.
  3. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  4. Skär fiskfiléerna i små bitar.
  5. Lägg ner fisken i soppan, sjud i ytterligare 5 minuter.
  6. Lägg i avrunnen skaldjursmix och vatten.
  7. Låt soppan gotta till sig i 15 minuter.
  8. Toppa med färsk persilja.
21 december 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept