Fisk- och skaldjurssoppa med vitt vin

7 röster
40m
4
40m
4

Du behöver

  • 300 g torskfilé
  • 2 gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater, à 400 g
  • 5 dl fiskbuljong
  • 0,5 dl vitt vin, chilenskt
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 burkar skaldjursmix i lake, à 170 g
  • 5 dl vatten
  • salt, efter smak
  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Fräs löken i olivolja.
  2. Tillsätt krossade tomater, paprikapulver, buljong och vin.
  3. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  4. Skär fiskfiléerna i små bitar.
  5. Lägg ner fisken i soppan, sjud i ytterligare 5 minuter.
  6. Lägg i avrunnen skaldjursmix och vatten.
  7. Låt soppan gotta till sig i 15 minuter.
  8. Toppa med färsk persilja.
21 december 2017

Fler goda recept