Ernst recept på Linguine ai Frutti di Mare

25 röster
ca 40 m
4
ca 40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g Linguine-pasta (vikt okokt)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 stor lök eller ett knippe knipplök
  • 100 g fänkål
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 spansk chili
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 citron
  • 500 g tomatsås
  • 250 g körsbärstomat
  • 2 msk koncentrerad fiskfond.
  • Ernst fisksalt (eller vanligt salt)
  • peppar
  • 1 citron

Valfria tvättade och rensade musslor och fisk t.e.x:

  • 200 g vongole
  • 200 g blåmusslor
  • 200 g knivmusslor
  • 200 g bläckfisk
  • 200 g fin sejfilé
  • 4 st kokta havskräftor
  • 100 g skalade räkor

Garnering

  • persilja
  • citron i skivor

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, dela och finhacka chilin ( använd chilifröna för lite extra hetta). Dela och skiva fänkål, men spara fänkålsdillen till garnering,
  2. Soutera alla grönsaker i oljan. Grönsakerna ska inte ta färg.
  3. Skär bläckfisken i mindre bitar och lägg åt sidan.
  4. Lägg musslor, bläckfisk och körsbärstomater i lökfräset.
  5. Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig).
  6. Skär fisken i grova bitar och lägg i sist, låt den bli fast i värmen från grytan.
  7. Koka samtidigt pastavattnet med salt och koka pastan al dente.
  8. Blanda ner pastan i grytan och servera gärna rätten “family style” i ett stort härligt fat, Garnera med havskräftor, skalade räkor, persilja och citronklyftor.
28 juli 2016

Fler goda recept