Skagensnittar korvbrödsbagarnKorvbrodsbagarn logo svg

Det kan du göra med överblivet korvbröd

Har du också lite överblivet korvbröd som bara ligger och tar plats i frysen? Varför inte ge dem nytt liv genom att omvandla dem till läckra snittar, krispiga krutonger eller fantastiska desserter? Här är fyra smarta tips för att använda dina överblivna bröd på ett kreativt sätt.

1. Snittar

Rosta brödet och använd det som bas för underbart goda snittar! Enkelt att servera till många, och det dubbelvikta brödet blir dessutom extra lätta att hålla i så att det inte kladdar.

Snittar med bacon och färskost Recept på snittar med bacon och färskost >>

Skagensnittar Recept på skagensnittar >>

2. Dessert

Korvbröd behöver inte innebära korv! Har du testat att lägga stekt banan, nutella och hasselnötter i brödet? En ljuvlig dessert som älskas av både stora och små.

Stekt banan i bröd med nutella Recept på stekt banan i bröd med nutella

3. Fattiga riddare

Du vet väl om att korvbröd och hamburgerbröd funkar utmärkt att göra fattiga riddare av? Bara att skära av den gräddade ytan så att brödet suger upp extra mycket pannkakssmet, doppa i smeten, steka och sedan strö över socker och kanel. Underbart gott! Här är 5 recept på fattiga riddare.

4. Krutonger & brödsallad

Bryt bröden i mindre delar, sprid ut på en plåt och ringla över lite olivolja. Rosta i ugnen på 200 grader tills krutongerna fått färg och är riktigt krispiga. Så gott att strö över en soppa, eller varför inte göra en härlig italiensk brödsallad?
Panzanella