Sallad på grillad fjordlax
Sallad på grillad fjordlax
9 ingredienser
3h 15 min
När grillen är framme är det bara att lägga på laxen. Servera tillsammans med en sallad!
Ingredienser
- 500 g lax
- citron, skal
- rosépeppar
- fänkål
- 1 Granny Smith äpple
- 1 knippe vit sparris
- 4 körsbärstomater
- 2 ägg
- späda skott för garnering (t ex dill, körvel)
Gör så här
- Rimma laxen i salt och socker i ca 3 timmar.
- Gnid in laxen med fänkål, rosépeppar och citronskal.
- Grilla laxen, ca 4-5 minuter. Det är mycket lättare om man behåller laxen i en hel bit att få bra resultat vid grillen. Låt laxen svalna. plocka "sköna" bitar av laxen.
- Skala och skär äpplet i tunna skivor. Marrinera i citronjos, olivolja och lite salt.
- Skala och koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Blanchera och skala coctailtomaterna. Dela tomaterna i mitten, smaka upp med olivolja, salt och svartpeppar.
- Pochera äggen.