I samarbete med Zeta

Crostini med borlotticrème

30 m
30 st
Crostini med borlotticrème
Foto: Zeta
30 m
30 st

Du behöver

  • 1 fpk Zeta Crostini Naturella
  • 1 burk Zeta Borlottibönor
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 rödlök
  • 2-3 msk Zeta Balsamvinäger Grand Riserva Casa Di Luca
  • 1 knippa salvia, ca 30 blad
  • Zeta olivolja, till stekning
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Häll av borlottibönorna och skölj dem i ett durkslag. Mixa bönor och vitlök till en jämn kräm. Tillsätt vatten om det behövs.
  2. Tillsätt olivolja, salt, peppar och rivet citronskal och smaka av. Ställ åt sidan.
  3. Skala och skär rödlök i tunna skivor, lägg dem att marinera i balsamvinäger.
  4. Stek salvia frasig i olivolja.
  5. Klicka eller spritsa upp kräm på crostini. Dekorera med lök och salvia. Mal svartpeppar över.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta