Crostini med borlotticrème

4 röster
30 m
30 st
Crostini med borlotticrème
Foto: Zeta

Zeta Crostini Naturella - små skivor italienskt lantbröd som rostats och penslats med olivolja.

Zeta crostini
30 m
30 st

Du behöver

  • 1 förp Zeta Crostini Naturella
  • 1 förp Zeta Ekologiska Borlottibönor
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 rödlök
  • 2-3 msk Zeta Balsamvinäger Casa Di Luca
  • 1 kruka färsk salvia [ca 30 blad]
  • Zeta olivolja, till stekning
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Häll av borlottibönorna och skölj dem i ett durkslag. Mixa bönor och vitlök till en jämn kräm. Tillsätt vatten om det behövs.
  2. Tillsätt olivolja, salt, peppar och rivet citronskal och smaka av. Ställ åt sidan.
  3. Skala och skär rödlök i tunna skivor, lägg dem att marinera i balsamvinäger.
  4. Stek salvia frasig i olivolja.
  5. Klicka eller spritsa upp kräm på crostini. Dekorera med lök och salvia. Mal svartpeppar över.
15 december 2016