Min favoritlaxrätt

Min favoritlaxrätt
Foto: TV4

Min favoritlaxrätt

18 ingredienser

45 min

Ett GI-recept. /Christina Schollin

**Vintips
**Santa Carolina Reserva Semillon 6666

Christina bjöd även på

Avokadomousse med löjrom

Hannas franska äppelkaka

Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

lax

  • 600 g lax
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 0,5 saffran [1 kuvert]
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 200 g sockerärtor
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • olivolja

Dillmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

Lax</>

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn filéerna någon minut per sida.
  3. Strö salt och vitpeppar och pressa citron över fisken.
  4. Lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
  5. Skala och skär löken i klyftor, skär fänkålen och paprikan i skivor.
  6. Stek grönsakerna i olivolja.
  7. Strö över saffran och smula ner buljongtärningen.
  8. Häll på vattnet och låt koka under lock i ca 7 minuter på låg värme.
  9. Lägg i sockerärtorna och koka ytterligare någon minut.
  10. Smaka av med salt och vitpeppar.
  11. Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik.

Dillmajonnäs<b/>

  1. Blanda majonnäs och hackad dill i en skål.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar.