Min favoritlaxrätt

Foto: TV4
Min favoritlaxrätt
18 ingredienser
45 min
Ett GI-recept. /Christina Schollin
**Vintips
**Santa Carolina Reserva Semillon 6666
Christina bjöd även på
Kolla in alla recept från
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
lax
- 600 g lax
- 1 citron
- 1 gul lök
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 fänkål
- 0,5 saffran [1 kuvert]
- 1 fiskbuljongtärning
- 3 dl vatten
- 200 g sockerärtor
- salt (efter smak)
- vitpeppar (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
- olivolja
Dillmajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 0,5 dl dill, finhackad
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Gör så här
Lax
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn filéerna någon minut per sida.
- Strö salt och vitpeppar och pressa citron över fisken.
- Lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
- Skala och skär löken i klyftor, skär fänkålen och paprikan i skivor.
- Stek grönsakerna i olivolja.
- Strö över saffran och smula ner buljongtärningen.
- Häll på vattnet och låt koka under lock i ca 7 minuter på låg värme.
- Lägg i sockerärtorna och koka ytterligare någon minut.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik.
Dillmajonnäs
- Blanda majonnäs och hackad dill i en skål.
- Smaka av med salt och svartpeppar.