Avocadomousse med löjrom

Avocadomousse med löjrom
Foto: TV4

Avocadomousse med löjrom

Av: Christina Schollin

Från: Klockan nio hos stjärnorna

17 ingredienser

30 min

En klassiker som serveras med mammabullar. /Christina Schollin

Christina bjöd även på
Min favoritlaxrätt
Hannas franska äppelkaka

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Mousse

  • 6 avokador
  • 0,5 dl purjolök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 msk torr sherry
  • 0,5 citron, saft
  • 2 burkar consommé, väl kyld
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g löjrom
  • citron, tunt skivad

Mammabullar

  • 3,5 dl vatten, ljummet
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk havssalt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • äggvita
  • vetekross

Gör så här

Soppan

  1. Lägg alla ingredienser förutom grädden i en mixer.
  2. Vispa grädden och vänd ner i mixen.
  3. Fördela i coupeglas och ställ kallt.
  4. Garnera med löjrom och små citronbitar.

Mammabullar

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Smula jästen och rör ut den i det ljumma vattnet.
  3. Tillsätt socker, salt och mjöl.
  4. Arbeta degen och låt jäsa i 30 min.
  5. Slå upp degen och knåda den lätt.
  6. Dela den i två lika delar och forma rullar.
  7. Skär i bitar och rulla till runda bullar.
  8. Lägg på plåt, platta lätt med handen och låt dem jäsa i 30 minuter
  9. Gör en liten skåra i varje bulle.
  10. Pensla med äggvita och strö över vetekross.
  11. Grädda i ugn i cirka 10 minuter.

Vintips
Santa Ana ECO Torrontes 75599