Hannas franska äppelkaka

Hannas franska äppelkaka
Foto: TV4

Hannas franska äppelkaka

9 ingredienser

30 min

Omgjord till Christinas svenska äppelkaka, med äppelmos och mandelmassa.

Vintips
La Mascota Late Harvest Riesling 71542-02

Använd gärna hemgjord äppelmos för bästa resultat.

Christina bjöd även på

Avokadomousse med löjrom

Min favoritlaxrätt

Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kakan

  • 5 dl äppelmos
  • 250 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 0,5 citron, skal

Garnering

  • 1 l jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • färsk citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader .
  2. Bred ut äppelmoset i en ugnssäker form.
  3. Riv mandelmassan, tillsätt smöret och kör smeten i en mixer någon minut.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget samt citronskal.
  5. Mixa smeten jämn och fin.
  6. Bred ut smeten över äppelmoset.
  7. Grädda kakan i cirka 30 minuter eller tills den har fått fin färg.
  8. Servera äppelkakan avsvalnad – men ej helt kall – på assietter med jordgubbar, citronmeliss och siktat florsocker.
  9. Vispa grädden och servera till kakan.