Hannas franska äppelkaka

Foto: TV4
Hannas franska äppelkaka
9 ingredienser
30 min
Omgjord till Christinas svenska äppelkaka, med äppelmos och mandelmassa.
Vintips
La Mascota Late Harvest Riesling 71542-02
Använd gärna hemgjord äppelmos för bästa resultat.
Christina bjöd även på
Kolla in alla recept från
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Kakan
- 5 dl äppelmos
- 250 g mandelmassa
- 100 g smör
- 2 ägg
- 0,5 citron, skal
Garnering
- 1 l jordgubbar
- 3 dl vispgrädde
- färsk citronmeliss
- florsocker
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader .
- Bred ut äppelmoset i en ugnssäker form.
- Riv mandelmassan, tillsätt smöret och kör smeten i en mixer någon minut.
- Tillsätt äggen, ett i taget samt citronskal.
- Mixa smeten jämn och fin.
- Bred ut smeten över äppelmoset.
- Grädda kakan i cirka 30 minuter eller tills den har fått fin färg.
- Servera äppelkakan avsvalnad – men ej helt kall – på assietter med jordgubbar, citronmeliss och siktat florsocker.
- Vispa grädden och servera till kakan.